Obraz

O nas

Nowe miejsce, nowi właściciele, nowe smaki!

W historycznym wnętrzu króluje europejska kuchnia z tradycyjnymi potrawami mięsnymi. Potrawy á la Carte świetnie komponują się ze świeżością piwa Tichauer. Nowy szef kuchni Damian Broda w porze lunchu od poniedziałku do piątku zaprasza na danie dnia.

Restauracja

Do restauracji Tichauer Restaurant w Browarze Obywatelskim zapraszamy codziennie od godziny 12:00 do 22:00. Serwujemy potrawy sezonowe i dzielimy się pasją do kuchni europejskiej ze szczególnym wskazaniem kuchni browarczniej, w której dominują soczyste mięsa i fenomenalna wołowina. Dania przygotowuje zespół zdolnych kucharzy oraz szef kuchni.

Dziedzictwo

Rzemieśliczego Browaru

Zobowiązani dziedzictwem rzemieślniczego browaru, w karcie proponujemy tylko autorskie dania, które właści- ciel Browaru Obywatelskiego przywiózł z różnych zakątków świata oraz tradycyjne przepisy jego rodziny. Dysponujemy dwoma salami – restauracyjną na 120 osób oraz industrialną na 300 osób, dlatego jesteśmy w stanie przygotować i obsłużyć każdą imprezę.

Przestrzeń

Zaadaptowaliśmy browarniane hale na przestrzeń, w której dzielimy się smakami świata. W postindustrialnym, przestronnym wnętrzu dawnych garażów, łączymy czerwoną cegłę, beton oraz drewno. I nawet opalany sezonowaną buczyną piec ma tu swoje imię.

 

Aktualności

29 lip 2021

Wakacyjne menu Szefa Kuchni - Damiana Brody

29 lip 2021

Przesyłamy pozytywne wibracje na nadchodzący tydzień, a jednocześnie zapraszamy w dniu dzisiejszym na Live Cooking z finalistą Hell's Kitchen Jakubem Suchtą. Start godzina 17:00

Galeria